Tinute casual 2021 : 27 idei pentru stilul casual

Probabil te-ai întrebat de mai multe ori în ce constă stilul casual sau cum arată cele mai purtate tinute casual. Stilul casual se trage din derivația unui cuvânt din anglia care înseamnă: relaxat, lejer.

Stilul casual a luat amploare tot mai mare în ultimi ani în special datorită femeilor, care de cele mai multe orimomentul în care au o întâlnire renunță la rochia sofisticată și incomodă pentru a purta tinute casual care sunt mult mai lejere.

Caracteristica pe care o oferă stilul casual  e modul simplu pe care îl are dar si comoditatea pe care o ai în momentul în care porți tinute casual.

 

Tinute casual pentru femei – idei pentru stilul casual vara și primăvară

Este mult mai ușor să creezi tinute casual în sezonul cald acest lucru este datorat faptului că folosești mai puține articole vestimentare deci nu sunt greu de asortat.

Plus că în sezonul cald sunt mult mai multe articole vestimentare din care poți alege deoarece spre deosebire de sezonul rece poți compune tinute casual care să se bazeze pe un singur element.

Articole vestimentare de baza prezente în tinute casual sunt:

  • Jeansii
  • Pantofi sport/teniși/sandalele
  • Jachete/ cardigane
  • Rochiile
  • Tricourile/ maiourile

 

Stilul casual – tinute casual cu rochii

Fiind un articol vestimentar foarte purtat și iubit de femei cred ca e ideal ca primul articol vestimentar despre care vorbesc să fie rochia.

Dacă ești adepta ținutelor pline feminitate atunci ceea ce ai nevoie e o rochie casual. Poți crea tinute casual foarte ușor dacă ai rochiile potrivite.

Pentru a fi completa această tinuta în stilul casual mai are nevoie de o pereche de teniși sau pantofi sport albi.

Mai jos vor fi câteva rochii casual care să te inspire și să te ajute în a-ți crea tinute casual. În dreptul fiecărei rochii va fi o pereche de încălțăminte casual potrivite fiecărei rochii.

Aceste articole vestimentare din stilul casual sunt la reducere da nu știu până când, deci dacă găsești ceva pe gustul tău nu amâna, comandă!

Fiecare combinație de îmbrăcăminte prezentată mai jos vor fi de același magazin, deci dacă îți dorești să achiziționezi una dintre ținutele în stilul casual  le vei putea  comanda dintr-un singur loc. 

Fac acest lucru pentru a te ajuta pe tine în momentul în care vei alege o ținută.

Stilul casual – tinute casual cu pantaloni scurți din blugi

Un lucru bine știut ca blugii sunt un articol vestimentar consacrat în stilul casual. Dacă ai o pereche de blugi e foarte ușor să creezi tinute casual.

Pentru că vorbim de sezonul cald voi vorbi prima de pantaloni din blugi scurți și cum să îți creezi tinute casual cu ei.

Una din combinațiile pe care le poți folosii pentru tinute casual este o pereche de pantaloni scurți din material de denim culoarea albastră împreună cu un tricou alb și o pereche de teniși albi.

În locul tenișilor poți opta și pentru o pereche de pantofi sport dar e necesar să fie subțiri pentru a nu-ți face piciorul să pară foarte mare.

Aceste combinații de tinute casual sunt  cele mai folosite vara de către femei și au elemente pe care orice femeie ar trebui să le aibă în garderobă pentru a-și crea ținute în stilul casual.

O altă combinație bună de tinute casual sunt pantalonii scurți plus un maiou crem cu o pereche de sandale cu toc scurt. Această combinație îți permite să creezi una sau mai multe tinute casual care sunt lejere, dar și asortate.

Pentru o altă combinație din care să obții  tinute casual este una în care ai o pereche de pantaloni scurți alături de o bluză subțire de vară.

Combinațiile sugerate de mine pentru tinute casual conțin  o bluză neagră ( transparentă, asta dacă îți plac) împreună cu o pereche de pantaloni scurti din blug de culoare deschisă, si o pereche de balerini negri.

Datorită culorilor această tinuta casual va avea un contrast puternic care va atrage priviri asupra ta. Folosește-o cu încredere!

Stilul casual – tinute casual cu pantaloni lungi din blugi

Pantalonii lungi din blugi cum spuneam și mai sus sunt un simbol al stilului casual și sunt articol vestimentar prezent in fiecare garderoba.

Una din sugestiile mele pentru o a crea o tinute casual cu blugi este o pereche de blugi culoare deschisă împreună cu un tricou alb și un cardingan alb cu o pereche de teniși albi.

Această tinută va fi una foarte comodă și nu va atrage nici soarele datorită culorilor deschise pe care le au articolele vestimentare.

O altă combineție din care poți obține tinute casual este bluza, jeansi, pantofi sport și o poșetă mică. Această combinație în stil casual este potrivită pentru o ieșire în oraș seara împreună cu anturajul.

Selecția mea este o bluză cu model ( buline) o pereche de jeansi cu talie înaltă de culoare gri, o pereche de pantofi sport culoarea albă și o poșetă mică albă.

Garantat te vei simții foarte bine în această ținută și clar vei arăta și bine cu un aspect simplu dar care atrage priviri

 

O combintie pentru tinute casual este una în care poți folosii blugii ar fi împreună cu o jacheta, această tinută este recomandată pentru zilele ploioase și lunile care sunt la începutul și sfarsitul sezonului cald.

Recomandarea mea este o pereche de blugi de culoare închisă cu un tricou alb, o pereche de pantofi sport albi ( sau o culoare deschisă) și o jachetă de culoare neagră.

Folosește această ținută în stilul casual doar când vremea permite acest lucru asta pentru a nu-ți fi cald.

 

Tinute casual pentru barbati – idei pentru stilu casual vara și primăvara

Stilul casual la barbați nu are elemente diferite față de femei. Are exact același scop și anume să poți să arăți bine în timp să te simți foarte comod în hainele tale.

Ca piese vestimentare cheie se poate merge pe tricouri polo , cămăși albe sau chiar și colorate, bluze cu mâneci lungi și ca pantaloni poți alege să fie dintr-un material care se șifonează greu.

Important e să fie haine care și se potrivesc bine, nici pre strâmte nici pre largi acestea îți vor oferii un confort care nu-l vei găsii la alte ținute.

La bărbați am ales să nu împart în așa multe subcategorii deoarece în garderobele bărbaților nu există atâtea articole vestimentare ca în cele a femeilor.

Vor fi expuse mai jos niște recomandări care sper să te ajute.

Prima sugestie de tinute casual pentru barbati care pot fi purtate vara e compusă dintr-o pereche de pantaloni scurți un tricou galben și o pereche de pantofi sport.

Stilul casual care conține aceste elemente vestimentare e purtat des, e foarte comod și probabil poate fi găsită în cam toate garderobele bărbaților.

adidasi de barbati

A doua selecție din tinute casual pentru bărbați e compusă din pereche de pantaloni scurți gri, un tricou alb și o pereche de teniși.

La fel ca ținuta de mai sus și aceasta e ținută în stilul casual care e purtată foarte des și care e foarte comodă. O poți folosii cu încredere.

tenisi de barbati

A treia sugestie de tinute casual are ca element principal o cămașă, o pereche de pantaloni gri la care poți adăuga o pereche de mocasini sau de teniși.

Acest tip de tinute casual pot fi folosite la o ieșire în oraș unde nu vrei să porți o ținută uzuală. E o ținută comodă și vei arăta foarte bine în ea.

tenisi casual barbati

Cea dea patra sugestie e compusă din 4 elemente și anume o cămașă galbenă, un tricou alb, niște jeansi lungi și pereche de teniși.

Această ținută e ideală pentru serile de primăvară sau cele de început de toamnă, e lejeră și oferă și un aspect cool. O poți alege cu încredere

Tinute casual pentru femei – idei pentru stilul casual toamna – iarna

Desi mai sus am menționat ca iarna e mai dificil să obții tinute casual țin să îți spun ca există și un mare avantaj. Avantajul este că te poți juca cu straturile de haine pentru a le asorta.

Deși e important să arăți bine îți sugerez să fi atentă și să te îmbraci bine, să îți alegi cu grija aceste tinute de iarna pentru a avea și un confort termic și pentru a nu răci, deoarece ar fi păcat.

Alege culori simple care să nu fie țipătoare și cum ziceam și mai sus, joacăte cu straturile pentru a avea un avantaj.

Articolel vestimentare care trebuie să fie prezente în garderoba ta pentru stilul casual sunt:

  • Blugii ( cei nelipsiți indiferent de anotimp)
  • Pantaloni negri
  • Pulovere oversized
  • Bluze
  • Botine/ghete

Stilul casual – tinute casual cu pulovere oversized

Dacă vrei o ținută simplă în stilul casual atunci acest lucru e posibil cu pulovere oversized. Acest articol vestimentar este unu care nu trebuie să lipsească din garderoba în sezonul rece.

Cu acest bluzele oversized este foarte simplu să obții tinute casual și sunt un articol vestimentar care chiar oferă un plus mare aspectului pe care îl ai.

Una din sugestiile mele de tinute casual cu acest articol este: bluză oversized culoare gri, o pereche de blugi slim fit de culoare închisă, pereche de pantofi sport culoare deschisă și o poșetă de culoare închisă ( opțional).

E ținută simplă dar care arată foarte bine, e si asortată și e potrivită pentru zilele friguroase de toamnă. Folosește această ținută cu încredere!

 

O altă tinuta casual de iarnă care nu stiu dacă e chiar corectă să fie în categoria de pulovere oversized deși bluza are un croi larg.

Am ales o bluza tricotată cu o pereche de blugi culoare închisă și o pereche de botine care să te protejeze de frig culoarea maro.

O ținută în stilul casual care e potrivită pentru zilele tomnatice care sunt mai friguroase. Poartă cu încredere această ținută.

4 8

Stilul casual – tinute casual cu paltoane

În zilele friguroase recomand să îți alegi două culori pe care să le asortezi acest lucru te va ajuta să arăți bine și să arăți și bine.

La cele două culori adaugă și un palton acest lucru îți va oferi confort termic. ( apasă aici pentru mai multe despre ținutele pentru iarnă)

Prima mea sugestie este un palton și un pulover de culoare maro împreună cu pereche de pantaloni negri și o pereche de ghete de culoare neagră.

O ținută chic în care vei arăta foarte bine și te vei simți bine plus că vei avea și protecție contra frigului.

Următoarea mea sugestie pentru stilul casual care e ceva mai gros va fi cu jachetă, jacheta are blană pe exterior și are aspect de palton, fiind și un pic mai ieftină decât un palton.

Sugestia mea pentru tinute casual în această situație e jacheta îmblănită de culoare gri, un pulover negru tricotat, o pereche de pantaloni gri și o pereche de ghete culoarea neagră.

Această tinută îți conferă protecție contra frigului și îți va oferii și un aspect foarte plăcut.

 

 Stilul casual – tinute casual cu rochii de iarna

Trecem la rochiile de iarnă, iar sugestia mea sunt rochiile tricotate deoarece sunt foarte comode și pot fi asortate foarte ușor cu o pereche de ghete.

Pe lângă ghete poți lua și un palton deasupra rochiei. Acest tip de tinute casual le recomand doar în situația în care nu trebuie să stai mult afară deoarece nu oferă protecție contra frigului.

Tinute casual pentru barbati – idei pentru stilul casual de toamna – iarna

Când e vorba tinute casual de toamna – iarna principiile sunt același, adică să îți păstrezi simplitatea în ținutele pe care le îmbraci.

Spre deosebire de sezonul cald tinutele casual de toamna trebuie să fie călduroase pentru a te proteja de frig pentru că degeaba arăți bine dacă ești răcit. :))

Prima sugestie în stilul casual din sezonul rece pe care o recomand este compusă dintr-un palton maro, un pulover negru o pereche de jeansi albaștri și o pereche de  negre.

Această ținută pe lângă că este foarte bine asortată te va proteja și de frig, a da și este și un foarte lejeră te vei simți foarte relaxat în ea.

 

A doua sugestie în stilul casual este compusă dintr-un palton negru, un pulover gri din tricot, o pereche de pantaloni jeansi și o pereche de ghete gri.

La fel ca și la prima sugestie și această ținută este călduroasă și foarte lejeră. Recomand s-o porți cu încredere.

A treia sugestie are ca articol vestimentar principal o geacă de faș de iarnă pe lângă această geacă ea mai conține și o bluză neagră o pereche de jeansi și o pereche de pantofi sport.

Față de celelalte două tinute casual asta e un pic mai sport deci este mai comodă și este potrivită pentru sezonul rece deoarece oferă un confort termic sporit.

A patra recomandare și ultima recomandare de tinute casual din acest articol are ca articol vestimentar principal tot o geacă.

Mai exact este compusă dintr-o geacă mai lungă , un pulover maro cu gât, o pereche de blugi culoare închisă și o pereche de ghete maro care să-ți protejeze picioarele.

Această ținută este una foarte călduroasă și va arăta super bine pe tine și mai e și asortată. Probabil că deja vei găsii aceste articole vestimentare în garderoba pe care o ai, iar eu îți recomand să porți această ținută ori de câte ori ai ocazia.

Acesta o fost articolul meu despre idei de tinute casual și despre cum să te îmbraci în stil casual. Sper că ai găsit aici informații relevante pentru tine și acest articol o fost un plus pentru tine.

Dacă ai ajuns până la finalul articolului te rog să ți minte un lucru și anume: înainte de a-ați alege ținuta pe care o îmbraci te rog să fi atent/ă că acea ținută te reprezintă.

Nu te teme să porți ceea ce îți place din cauza a ceea ce îți va spune lumea despre ținuta ta dacă vei îmbrăca ce îți place atunci te vei simții bine în pielea ta.

Iar dacă te simți bine în pielea ta vei arăta bine, crede-mă că știu ce zic, acesta e un secret care îi face pe oameni fericiți.

Te invit să arunci o privire și pe celelalte articole de pe blog iar dacă acesta ți-a plăcut te rog să dai un share deorece m-ar ajuta acest lucru.